שיננית – מה חשוב לדעת?

שיננית – מה חשוב לדעת?

זמן קריאה משוער: 3 דקות
בחורה בטיפול אצל שיננית
תוכן עניינים

השיננית היא אחד מהגורמים המרכזיים של רפואת השיניים. שיננית היא זו שדואגת להיגיינת הפה וכן להענקת טיפולים מונעים, והיא זו שתוכל להצביע לראשונה על חשש להתפתחות של בעיות שיניים. השיננית יכולה להעניק טיפולי ניקוי שיניים והסרת אבנית, בנוסף להענקת טיפולים משלימים כמו שימוש בפלואוריד ועוד. אם עוד לא יצא לכם לבקר אצלה, הנה כל המידע שאתם צריכים רגע לפני שאתם עולים על האוטו ונוסעים לטיפול אצלה.

קבעתם תור לשיננית? מעולה – יש כמה דברים שתצטרכו לעשות

לשיננית היא אמנם את כל הכלים על מנת להבריק לכם את הפה, אבל זה לא אומר שצריך להגיע אליה בפה מלא בלכלוכים. רגע לפני שאתם מגיעים לשיננית, רצוי לצחצח שיניים היטב, להשתמש בחוט דנטלי ולשטוף את הפה עם מי פה. אלו טיפים שנכונים לא רק לפני הביקור אצל השיננית, אלא באופן תדיר וקבוע, אולם לפני השיננית כדאי לבצע אותם.

התמודדות של שיננית עם פה שמכיל שאריות מזון, לדוגמה, תהיה התמודדות הרבה פחות יעילה, היות והיא תצטרך להתרכז בניקוי הלכלוכים במקום בניקוי האבנית ובסילוקה.

מה התפקיד של שיננית?

מהדברים שהזכרנו כאן למעלה, נגזר גם תפקידה של השיננית. השיננית אמונה על סילוק האבנית שמצטברת בין השיניים. האבנית הזו מקורה בשאריות מזון וברוק המתחלף לנו בפה באופן תדיר. כן, ממש כמו שגורמים כמו ברז, קומקום או צנרת מתמלאים באבנית, כך גם השיניים שלנו.

על מנת לבצע את תפקידה כראוי, מחזיקה השיננית במערכת כלים משוכללים, חשמליים וידניים כאחד, על מנת להסיר את האבנית ממקומה.

שיננית עם גז צחוק

טיפולי שיניים ידועים בתור טיפולים לא ממש נעימים, ולכן חלק מהאנשים מוצאים שהם לא מסוגלים להחזיק מעמד באופן טבעי אל מול הטיפול. שימוש בגז צחוק הוא נפוץ בטיפולי שיניים רבים, וביניהם גם בזמן הטיפול שניתן מטעם השיננית.

שיננית פרטית או שיננית דרך קופת החולים – מה עדיף?

השירות של השיננית הוא שירות שמוצע הן על ידי המרפאות הפרטיות והן על ידי מרפאות השיניים ששייכות לקופות החולים. כל אחת מהשינניות שעוסקת במקצוע היא שיננית מוסמכת, ולכן לא צריך להיות לכם כל חשש כשאתם קובעים תור אצל שיננית, בין אם היא פרטית ובין אם היא דרך קופת החולים.

ההבדלים בין שיננית פרטית לבין שיננית שנותנת את שירותיה דרך קופת החולים הם הבדלים שבאים לידי ביטוי בכמה מישורים: המישור הראשון הוא מישור ההיכרות האישית בין השיננית לבין המטופל, שכן השיננית הפעילה דרך המרפאה הפרטית היא שיננית שתתן תשומת לב מלאה, גם לפני או לאחר הטיפול, למטופל, לעומת שיננית שעובדת דרך קופת החולים ותוכל להקדיש כמות זמן מצומצמת יותר לכל מטופל אחרי הטיפול. המישור השני הוא המישור הכלכלי, שכן קביעת תור לשיננית פרטית תהיה כרוכה בעלות כספית גבוהה יותר מאשר קביעת תור אצל השיננית של קופת החולים.

הקשר בין ביטוחי בריאות ושיננית

מישור שלישי ואחרון הוא המישור שקשור בביטוחי הבריאות. ביטוחי הבריאות ניתנים באמצעות קופות החולים, ולכן לא תמיד תוכלו לבקש כיסוי עבור טיפול שיניים כלשהו שניתן לכם באמצעות המרפאות הפרטיות.

קביעת תור לשיננית – לא דבר שמומלץ לוותר עליו

אז למה כל כך חשוב להקפיד על תורים אצל שיננית? ובכן, מדובר כאן על טיפול מונע שהוא קריטי וחשוב עבור כל אחד ואחת מאיתנו. חשבו כמה דברים נכנסים אל הפה שלכם במהלך היום – מאכלים מלוחים, מאכלים מתוקים, משקאות ממותקים ועוד. נוסף על כל אלו, הרוק שלנו מבצע פעילות תמידית בפה, וכל אלו ביחד יוצרים את האבנית.

גם אם אתם מקפידים על היגיינת הפה שלכם באופן תדיר, ועושים שימוש בחוט דנטלי ומי פה מעבר לצחצוח השיניים הרגיל, לא בטוח שאתם מגיעים לכל הנקודות החשובות בפה ומצליחים להתמודד עם כל שאריות המזון והמשקאות הללו. לכן, ביקור את שיננית יוכל להבטיח שכל מה שלא צריך להיות בתוך הפה שלכם – נמצא מחוצה לו.

פעם בכמה זמן רצוי לקבוע תור לשיננית?

תורים לשיננית הם דבר שמשתנה מאדם לאדם. ככל שחלל הפה של מטופל מסוים מזמן לו הצטברות של אבנית בקצב גבוה יותר, כך יהיה מומלץ עבורו להגיע אחת ל-3 או 4 חודשים לטיפול שיננית. לעומת זאת, התדירות הסטנדרטית לקביעת תור אצל שיננית היא אחת לחצי שנה. 

שיננית לילדים – יש דבר כזה?

בוודאי. מומלץ להתחיל לקחת את הילדים לטיפולים אצל השיננית החל מגיל 5, גיל שבו הם מתחילים לאכול "אוכל של גדולים", וחלל הפה שלהם מתחיל להתמודד עם כל מיני מאכלים ומשקאות שעלולים לפגוע בהיגיינת הפה. במיוחד בגילאים קטנים, שבהם הרבה מהילדים מסרבים לצחצח שיניים ולשמור על היגיינת הפה שלהם באופן עצמאי, מומלץ להקפיד על ביקורים אצל שיננית.

הביקור אצל השיננית – קצר, ממוקד מטרה ויעיל

כל הפרטים שציינו כאן הופכים את השיננית לטיפול שפשוט אסור לוותר עליו. מדובר על טיפול קצר, כזה שבדרך כלל לא יעלה על בין 15 דקות, יגזול מכם זמן קצר ויוכל להוציא אתכם עם פה נקי, לבן ומצוחצח. נוסף על כך, העלות של שיננית בדרך כלל לא תהיה גבוהה יותר מטווח של בין 70 ש"ח ל-200 ש"ח, כך שגם בפן הזה אתם יוצאים מורווחים. אז קדימה, אתם עוד כאן? רוצו לקבוע תור!

אהבתם? שתפו את המאמר עם חברים >>
Facebook
Twitter
Email
מגזין בי דנטל - BeDental
מגזין בי דנטל - BeDental

בי דנטל הינו פורטל מידע אינפורמטיבי ואובייקטיבי לגולש, בכדי שהגולשים בו יוכלו לצרוך מידע עיוני וללא אינטרסים.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:
השאירו פרטים להתייעצות ללא עלות
(הפרטים יועברו למרפאה רלוונטית באיזור מגוריכם ולבחירת הטיפול שלכם)